Priopćenje Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske – BDSH povodom preporuka Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

  • BDSH u potpunosti odbacuje preporuku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima o zabrani starohrvatskog pozdrava “Za dom spremni”, odnosno ograničenoj upotrebi u okolnostima tzv. toleranciji neustavne prakse uz prethodnu dozvolu.
  • BDSH smatra kako je preporuka Vijeća za suočavanjem s posljedicama vladavine nedemokratskih režima o dozvoljenoj upotrebi crvene zvijezde prilikom obilježavanja događaja iz Drugog svjetskog rata u potpunosti neprihvatljiva.
  • BDSH pozdravlja preporuku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima o zabrani nacističkih, fašističkih i komunističkih obilježja totalitarnih režima.
  • BDSH pozdravlja preporuku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima o zabrani četničke kokarde
  • BDSH traži da se također zabrani svo znakovlje i simboli koji su učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, kao što je i zastava sa 4S (ćirilica 4C).
  • BDSH smatra preporuku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima zaustavljanjem te nedostatkom snage za suočavanjem u iznošenju povijesnih istina zasnovanih na stručnim ispitivanjima i novo dostupnoj dokumentaciji, daljnjem provođenju lažno pisane hrvatske povijesti, te namjernim prešućivanjem istine.
  • BDSH poziva zastupnike Hrvatskog sabora da odbace preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima vezanim uz starohrvatski pozdrav “Za Dom spremni”.
  • BDSH će u protivnom zatražiti od hrvatskog naroda da se o upotrebi starohrvatskog pozdrava “Za Dom spremni”, te crvene zvijezde izjasni na referendumu.

Većina nas smo sudionici događanja u Domovinskom ratu i svjedoci smo istine koja glasi:

“Na Republiku Hrvatsku i hrvatski narod izvršena je teroristička oružana pobuna od strane većeg dijela srpske etničke manjine potpomognuta Jugoslavenskom narodnom armijom, te agresija od strane Republike Srbije, Republike Crne Gore i dijelova Bosne i Hercegovine”.

U obrani Republike Hrvatske sudjelovale su postrojbe Teritorijalne obrane Republike Hrvatske, Narodne zaštite,  MUP-a Republike hrvatske (Hrvatske policije), pričuvnog sastava MUP-a Republike Hrvatske (pričuvni sastav Hrvatske policije), Zbora narodne garde, Hrvatske vojske sa Hrvatskim Obrambenim Snagama – HOS-om kao sastavnim dijelom.

Stijegovi postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata

 

HOS-Za Dom Spremni, oznaka je legitimne vojne postrojbe Hrvatske vojske, Hrvatskih obrambenih snaga-HOS-a, koja je sudjelovala u obrani i oslobođenju Hrvatske, Jean-Michel Nicolier- Francuz, dragovoljac Hrvatskih obrambenih snaga - HOS-a, zarobljen u vukovarskoj bolnici, na brutalan način ubijen je na Ovčari

Znakovlje pod kojim je izvršena oružana pobuna i agresija na Republiku Hrvatsku.


Srpska trobojnica sa 4S (4C ćirilica), Jovan Rašković, začetnik oružane pobune 90-ih, Željko Ražnjatović Arkan zapovijednik jedne od vojnih formacija oformljenih i pod zapovijedništvom službe državne bezbednosti u Beogradu

 

Jugoslavenska narodna armija u agresiji na Republiku Hrvatsku

Vukovar, postrojbe koje su sudjelovale u oružanoj pobuni i agresiji na RH. Pripadnici srpske etničke manjine iz Republike Hrvatske, Jugoslavenska narodna armija, četnici i velikosrpski dobrovoljački odredi

Istina se može procesuirati, osuditi, utamničiti i ubiti, no i dalje ostaje samo istina. Kroz svoju dugotrajnu povijest hrvatski teritorij i narod ugrožavani su sa svih strana.  Svaki agresor hrvatskom narodu nastojao je promijeniti povijesne istine i nametnuti “vlastitu istinu”. Opstali smo, uvijek smo imali one koji su bili spremni podnijeti godine tereta tamnica i pod cijenu vlastitog života svjedočiti ISTINU.

Dozvolom upotrebe crvene zvijezde prilikom obilježavanja obljetnica “antifašističkih događaja” legalizirat ćemo oružane terorističke pljačke, protjerivanje i pokolje civilnog hrvatskog stanovništva početkom, za vrijeme rata i “oslobođenja”. Legalizirat ćemo sve one koji događanja iz Srba 1941. ( pokolj i protjerivanje Hrvata iz Srba i okolnih mjesta iako se na tom području nisu nalazile vojne postrojbe NDH ), Banskog Grabovca iz 1941. , Udbine 1942., te svih ostalih mjesta u kojima su stradali Hrvati svrstavaju pod antifašizam. Legalizirat ćemo sve one preostale zločine koji su “oslobodioci pretežito sastavljeni od prebjeglih četnika” (21. srpska divizija koja je “oslobađajući”  Đakovo i okolicu počinila brojne pljačke, silovanja i ubojstva) počinili prema civilnom hrvatskom narodu, Križni put i Bleiburg.  Legalizirat ćemo sve one demagogije i mitove o sumnjivim preuveličanim brojkama, neistraženim mjestima navodnog stradanja srpske etničke manjine. Leglizirat ćemo 45 godina počinjenih zločina od strane komunističkih vlasti protiv hrvatskih demokratskih slobodarskih misli i ljudi. Sve ćemo to svrstati u “nedodirljivi antifašizam”. 

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Pakraca i udruženja antifašističkih boraca i antifašista iz Pakraca, Lipika i Novske organizirali su radnu akcija krčenja i čišćenja ostataka spomenika i spomen-kosturnice palih boraca 21. srpske divizije na lokaciji Trokut,

U prešućivanju istina Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima najbolji je primjer opravdavanje pokliča pod kojim su ubijani hrvatski civili “Smrt fašizmu, sloboda narodu !”, povratom Istre, Primorja i otoka u sastav Hrvatske. Pri tome se skriva povijesna činjenica da je poglavnik Ante Pavelić proglasom pod nazivom “Hrvatske zemlje na Jadranu uključene su u NDH” donio odluku o povratu 10.09.1943.,

dok je takvu odluku Okružni NOO za Istru donio 13.09.1943. u proglas pod nazivom “Istarski narode”.  Predsjedištvo i Izvršni odbor ZAVNOH-a potvrdio je Odluku Okružnog NOO za Istru, te 20.09.1943. donio Odluku o priključenju Istre, Rijeke, Zadra i ostalih okupiranih krajeva Hrvatskoj.

 

Iako su složeni procesi u otkrivanju lažno pisane povijesti, puno nas više brine mijenjanje novije povijesti koju smo proživjeli. Vrlo je lako povući poveznice oba događanja. Prema presudama međunarodnog suda jasno je rečeno tko je u Domovinskom ratu bio agresor a tko žrtva. S razlogom se pitamo do kada ćemo tolerirati uklanjanje spomenika i obilježja branitelja iz Domovinskog rata,  tolerirati spomenike i znakovlje onih koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku a koji uvelike omalovažavaju žrtvu stradalih i poginulih za slobodu.

Spomenik u selu Krnjak nedaleko od Karlovca. "Babić MIle Od krvnika MUP-a i ustaških gardi na mostu život dao si mladi.Za srpski narod ponosno si pao otišao večno i nerekao zdrao

 

Krapinski pračovjek živio je na ovim prostorima prije od prilike 130.000 tisuća godina. Neandertalci su brinuli  za bolesne, pokapali su svoje mrtve .

S odmakom od 130 000 godina u kojem smo morali evolucijski napredovati u svim segmentima, zašto dozvoljavamo da praktički svakodnevno hodamo po našim mrtvima (Đakovo, Zagreb te brojna druga mjesta), da nam organiziraju velikosrpske proslave na lokacijama naših stradanja – neistražene masovne grobnice  ( Slavsko polje, mjesto stradanja oko 1200 hrvatskih civila)) da nam ne dozvoljavaju locirati i ispitati masovne grobnice i potom dostojanstveno sahraniti mrtve sa imenom i prezimenom.

To je civilizacijska tekovina jednog naroda.

Dok nam standarde mahom određuju bivši pripadnici totalitarne komunističke nomenklature jugoslavenskog unitarizma , oni koji nisu učestvovali u obrani Domovine, očito smo evolucijski nazadovali od vremena neandertalaca s ovih prostora u proteklih 130 000 godina. 

 Za Rezoluciju Vijeća Europe 1481. o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, te zabrani totalitarnih simbola u Hrvatskoj je očito prerano

 

Ne postoji niti jedna presuda nekog demokratskog međunarodnog suda o zločinačkom karakteru NDH ili bilo kojeg njezinog čelnika i dužnosnika ( osim presuda ex totalitarnih komunističkih sudova). Hrvatski narod ne smije se sramiti svoje povijesti. Civilizacijsko dostignuće svakog čovjeka trebao bi biti žal za svakom žrtvom, osuda svakog zločina i zločinca. Za svaki počinjeni zločin krivica je individualna. Često spominjani rasni zakoni iz NDH postojali su u dobrom dijelu država tadašnje Europe i svijeta. Danas nitko SAD-u ne spočitava rasne zakone prema kojima su se američki državljani japanskog porijekla odvodili u tzv. Kampove. NDH je u najmanju ruku bila fašistička država, točnije pripadala je savezu Sile Osovine.  Je li današnja Republika manje nezavisna ako pripada vojnom savezu NATO ?

Službeni grbovi i zastave Nezavisne države Hrvatske i Socijalističke Republike Hrvatske

Službeni grb, Ustaša - Hrvatska revolucionarna organizacija, pokret je raspušten 60 godina prošlog stoljeća, poglavnik Ante Pavelić oslobodio je članove prisege

Službena zastava Nezavisne države Hrvatske

Službeni grb Nezavisne države Hrvatske

Službena zastava Socijalističke Republike Hrvatske

Službeni grb Socijalističke Republike Hrvatske

U boj, u boj!
Mač iz toka, braćo,
nek dušman zna kako mremo* mi!
Grad naš već gori,
stiže do nas već žar
rik njihov ori,
bijesan je njihov jar*!
K’o požar taj grudi naše plamte,
utiša rik mača naših zvek*!
K’o bratac brata
Zrinskog poljub’te svi!
Za njim na vrata,
vjerni junaci vi!
Sad, braćo!
Pun’mo puške, samokrese*,
naše grome, naše trijese*,
neka ore, ruše more!
Brus’mo ljute naše mače,
neka sijeku jače, jače!
Sad zbogom bud’,
dome naš zauvijek,
oj, zbogom,
od svud i svud
na te dušman ide prijek*.
I već u grob
sveti trup sklada tvoj,
al’ neće!
Za te sin svak u boj se kreće!
Dome naš, ti vijekom stoj!
Hajd’ u boj, u boj!
Za dom, za dom sad u boj!
Ma paklena množ*
na nj diže svoj nož;
Hajd’ u boj!
Nas mal, al’ hrabar je broj!
Tko, tko će ga strt’*?
Smrt vragu, smrt!
Za domovinu mrijeti kolika slast!
Za Dom Spremni čestito ste stali na branik Domovine, Za Dom Spremni  položili ste svoje živote na Oltar Domovine, danas nam oni koji većinom nisu učestvovali u obrani Domovine žele određivati uvijete pod kojim ćemo posjećivati Vaše grobove i slaviti naše pobjede uz naša obilježja. Nismo ih tražili za dozvolu kada smo stupali na branik Domovine, nećemo ni danas. Spremno ćemo braniti dignitet svakog poginulog u obrani Domovine, spremno ćemo naraštajima prenositi vaše junačke pohvate i obilježja pobjedničke Hrvatske vojske i policije.
Za Dom Spremni !

Po četnicima, Za Dom, PALI ! 

Za Hrvatsku uvijek !

Savez sa hrvatskim narodom.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske

 

 

 

 

 

 

 

Visit Us On Facebook