U vrijeme dok se Hrvatska branila i stvarala, starohrvatski poklič ZA DOM SPREMNI odjekivao je po ratištima. ZA DOM SPREMNI ledio je krv u žilama agresorske jugoslavenske armije i četničkih hordi. Yutel je o HOS-u prenosio vijesti pun straha. Po njemu su stigli komandosi iz zapadnog svijeta.

DANAS je taj isti starohrvatski poklič meta istih mrzitelja Hrvatske. Nazivaju ga isključivo ustaškim, govore kako se mora zabraniti, osuditi i Hrvate nanovo zatvarati.
Što se promijenilo od vremena Titove komunističke totalitarne vlasti i diktature ?

I za vrijeme NDH naša se država zvala Hrvatska. Pojedinci kažu da smo imali državu Hrvatsku još od stoljeća sedmog, a neki povjesničari nas upućuju da je Hrvatska postojala još od 2000 godina prije Krista.


Vi, koji ste protiv pokliča ZA DOM SPREMNI, nemate problema primati naše hrvatske kune, iako su se kune prvi puta pojavile za vrijeme NDH.
Zašto je onda starohrvatski poklič ZA DOM, ZA DOMOVINU i ZA DOM SPREMNI poklič koji je sličan raznim domoljubnim pozdravima po svijetu “sporan”, a kune nisu? Odgovor je jasan i jednostavan. Starohrvatski poklič ZA DOM SPREMNI spominje DOM i svaki čovjek mora biti spreman na obranu Doma/Domovine.
Spremnost, Dom,Domovina, državnost smeta hrvatskim neprijateljima kao i onima koji ih služe iz redova hrvatskog naroda.

Njihova retorika ne sadrži riječi “hrvatska država, Hrvatski državotvorni sabor, hrvatski narod”, njihova retorika je “ova zemlja, ova regija, građani”.

Mi smo autohtoni Hrvatski narod na svojoj hrvatskoj zemlji, zemlji koju nam godinama otimaju, nas ubijaju i proganjaju. Sada je dosta!


Fotografija: čizme Zenga, Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svi oni, koji ne stoje iza svakog “temelj kamenčića” Oslobodilačkog Domovinskog rata u kojem HOS i starohrvatski pozdrav Za Dom spremni nisu bili kamenčići već stijene, protiv su Domovinskog rata, Hrvatskog naroda i hrvatske države !
Ako ste protiv starohrvatskog, ustaškog, HOS-ovovog i našeg hrvatskog pozdrava za Dom Spremni, javno Vas pozivam, VRATITE HRVATIMA SVE KUNE KOJE STE STEKLI, ne primajte kune čija povijest seže iz NDH.
Ne vratite li, ostat ćete ono što ste oduvijek bili, licemjerna antihrvatska peta kolona.

Napadali ste Hrvatsku, niste stali u obranu Hrvatske i zato nemate pravo biti plaćeni, pogotovo plaćeni za rušenje i jednog kamenčića hrvatskog temelja, a naročito legitimnu vojnu postrojbu Hrvatske vojske iz Domovinskog rata i njihov/naš starohrvatski pozdrav Za DOM SPREMNI t

Najstrože sankcije moraju se uvesti protiv osoba i skupina koje napadaju Hrvatske temelje Oslobodilačkog Domovinskog rata i neovisnost i suverenost države Hrvatske.


Za Dom Spremni !
Darko Oreč

Visit Us On Facebook