1. svibnja 1995. Republika Hrvatska pokrenula je vojno-redarstvenu operaciju ‘Bljesak’, kojom je za samo 36 sati oslobođena zapadna Slavonija.

1991. godine, od strane pobunjenih terorističkih skupina iz redova srpske etničke manjine iz Republike Hrvatske, Jugoslavenske narodne armije, te četničkih velikosrpskih postrojbi iz Srbije, Crne Gore i dijelova Bosne i Hercegovine, započela je agresija na Republiku Hrvatsku.

Usprkos velikoj hrabrosti hrvatskih Branitelja, isključivo zahvaljujući daleko većoj brojnosti i prednosti u naoružanju, agresor uspijeva okupirati 1/3 teritorija Republike Hrvatske.

Zločine i razaranja koje su pri tome izvršili u Europi nije viđeno od završetka Drugog svjetskog rata.

Nakon niza pregovora i kršenja dogovora od strane pobunjenih terorista sa okupiranog područja, na današnji dan 01.05.1995. u ranim jutarnjim satima postrojbe Hrvatske vojske u suradnji sa policijom, za samo 32 sata u potpunosti su oslobodile područje zapadne Slavonije.

Kao odmazdu, pobunjene terorističke skupine raketirale su više gradova i civilnih objekata u Republici Hrvatkoj u kojima je život izgubilo više 10-aka civila.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

O surovosti napada agresorskih terorističkih velikosrpskih hordi govori činjenica da su međunarodno zabranjenim raketama raketirane Dječja bolnicu u Klaićevoj i Dom umirovljenika “Centar” u Zagrebu.

Photo: fah

U vojno redarstvenoj akciji Bljesak život su izgubila 42 Hrvatska viteza.

FOTO: Dorian Pok

Voljeli bi da ih današnja cjelokupna Hrvatska poštuje i voli onoliko koliko su je oni voljeli !

S nama su! Pokoj vječni daruj im Gospodine, svjetlost vječna svjetlila njima !

Za Hrvatsku uvijek!

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske.

Visit Us On Facebook