Home » prijevremeni parlamentarni izbori 11.09.2016. » Provjera osobnih podataka upisanih u registar birača pred nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore 11.09.2016

Arhiva

Provjera osobnih podataka upisanih u registar birača pred nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore 11.09.2016

Pred nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore 11.09.2016. Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske poziva sve

Hrvatice i Hrvate te ostale državljane Republike Hrvatske koji ispunjavaju uvijete propisanim Ustavom Republike Hrvatske, Članak 45.

da izvrše pravovremenu provjeru svojih osobnih podataka upisanih u registar birača.

 

Poveznica na stranice Ministarstva uprave , registar birača :

( https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ )

 0cdd71740db3936e89fd6910108ba796

 

 

Ustav Republike Hrvatske

Članak 45.

Hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na državnom referendumu, u skladu sa zakonom.

U izborima za Hrvatski sabor birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj imaju pravo izabrati tri zastupnika, u skladu sa zakonom.

U izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na državnom referendumu biračko se pravo ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem, pri čemu birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ostvaruju biračko pravo na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u stranoj državi u kojoj prebivaju.

U izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na državnom referendumu ostvarivanje biračkog prava Republika Hrvatska osigurava i svojim državljanima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji se u doba izbora zateknu izvan njezinih granica tako da mogu glasovati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u stranoj državi u kojoj se nalaze ili na koji drugi način određen zakonom.

 

Za Hrvatsku uvijek !

 

 

Visit Us On Facebook