Po pravdi Boga, prava i humanosti, imamo pravo znati gdje su naši najmiliji.

Po pravdi Boga, prava i humanosti, imamo pravo znati tko su počinitelji ratnih zločina, tražiti istragu, procesuiranje, te presude za ratne zločince!

Po pravdi Boga, prava i humanosti, oduzimamo Vam pravo da u ime dnevno političkih interesa, događanja i koalicija, manipulirate hrvatskim žrtvama i njihovim obiteljima!

 

 

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske  BDSH

poziva sve hrvatske domoljube 13.10.2018. u Vukovar, na miran prosvjed  protiv svih dosadašnjih Vlada i državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina iz Domovinskog rata. 

 

 

 

 

 

 

Prema Deklaraciji o Domovinskom ratu i međunarodnim presudama, oružanu agresiju na Republiku Hrvatsku izvršile su Srbija, Crna Gora i JNA s dijelom pobunjenog srp­skog pučanstva u Republici Hrvatskoj. Tijekom agresije izvršeni su brojni zločini koji nisu u skladu s međunarodnim ratnim pravom propisanim Ženevskom konvencijom, kao i Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.

Obzirom da institucije hrvatske države, naročito nakon pobjede u vojno redarstvenoj akciji Oluja 1995. nad pobunjenim velikosrpskim, četničkim i agresorskim snagama, te uspostavom Ustavno pravnog poretka na dijelu okupiranog hrvatskog teritorija, kao i Mirnom reintegracijom hrvatskoga Podunavlja završenom 15.01.1998., nisu (prema vlastitom priznanju) poduzele dostatne radnje u pronalaženju nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločinaca a pogotovo nakon smjenjivanja gos. Kajkića i njegove ekipe koji su u kratkom roku, često i vlastitim sredstvima došli do saznanja o počiniteljima ratnih zločina i svjedocima koji su bili spremni svjedočiti.

Dosta je !

BDSH podsjeća da Kazneni zakon u člancima 300. – 307. propisuje kazne protiv onih koji imaju saznanja a nisu prijavili kazneno djelo, spriječili ili odugovlačili postupak dokazivanja. Obzirom da je Zakon o općem oprostu donešen 24.09.1996. sa svrhom integracije počinitelja kaznenih djela u oružanoj pobuni i agresiji protiv ustavno pravnog poretka Republike Hrvatske za one koji nisu počinili teža kaznena djela iz Članka 3. Zakona o općem oprostu, a s odmakom od skoro 30-ak godina, kod najvećeg broja javnih dužnosnika, pobunjenih i agresorskih pripadnika u oružanoj pobuni i agresiji protiv ustavno pravnog poretka Republike Hrvatske postoji zavjet šutnje prema počiniteljima zločina. Nisu izrazili žaljenje i kajanje prema počinjenim zločinima, umanjuju, osporavaju ili čak negiraju počinjene zločine, kroz svoje nastupe i glasila, osporavaju te izrugivaju odrednice Deklaracije o Domovinskom ratu donesene 13.10.2000. godine, nanovo veličaju ideju Velike Srbije, traže kroz “Izjavu o pravima Srba u Hrvatskoj” iz veljače ove godine sa Velike skupštine Srpskog narodnog vijeća “manjinsku teritorijalnu samoupravu”   ( Osvrt BDSH “Do kada će Hrvatska šutjeti”? ) , kao i prebacivanje osnivačkih prava i provođenje nastave na srpskom jeziku za nekoliko osnovnih škola, čime bi hrvatska djeca na tom području učila srpski jezik i ćirilično pismo ( Novosti 28.09.2018 – Još jednom izigrani) 

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske predložila je :

 • ukidanje Zakona o općem oprostu, te donošenje novog Zakona o oprostu ..
 • reformu pravosuđa- BDSH poziva na promjenu načina biranja sudbene vlasti  kako bi se u budućnosti spriječilo ovakva ne djelovanja nadležnih institucija.
 • prestanak primjenjivanja dvojakih mjerila  prema hrvatskim braniteljima i njihovim obilježjima, te velikosrpskim agresorima.
 • nastavak istražnih radnji na pronalasku grobova s dostojnim ophođenjem prema mrtvima
 • BDSH poziva hrvatske institucije da pod hitno istraže rad dosadašnjih hrvatskih institucija i zbog neprovođenja zakona kazne odgovorne prema Kaznenom zakonu po člancima       300-307.

 

Primjer nekih od konstantnih uradaka tjednika Srpskog narodnog vijeća Novosti u kojima se sramotno prikazuje simbol hrvatskog stradanja Vukovaraca i svih Hrvata u Domovinskom ratu, Vukovarski toranj. Na uradku (integriran Vukovarski toranj i plinska boca) je napisano Ciklon WE. Slovo "W" asocira na slovo "V" koje se u ćiriličnom pismu čita kao "B", Ciklon B(E) je plin za masovno uništenje. Drugi uradak jasno pokazuje obrise hrvatske države kao nekakvu nakaradnu životinju.

 

 • Braniteljsko Domoljubna stranka Hrvatske nadasve poziva sve koji posjeduju informacije koje bi mogle pomoći u potrazi za nestalim osobama, da svoja saznanja dojave putem:

  • anonimnog telefona 072/111-111
  • telefona Uprave za zatočene i nestale 01/2308-759
  • telefaksa Uprave za zatočene i nestale 01/6195-951
  • elektroničke pošte stjepan.sucic@branitelji.hr; uznDr@branitelji.hr
  • osobno u Upravi za zatočene i nestale

  U slučaju dojave informacija koje mogu pomoći u procesu traženja nestalih osoba, Uprava za zatočene i nestale jamči zaštitu osobnih podataka i anonimnost.

  Više o nestalim osobama na stranici Ministarstvo hrvatskih branitelja – Popis nestalih osoba

 

Žrtva ne traži pravdu, ona je u krilu Boga. Pravdu tražimo mi, živi. Nismo dovoljno učinili da spriječimo njihovo stradavanje i kaznimo počinitelje.

 

“Pomozite mu sveci Božji, dođite mu u susret anđeli Gospodnji: primite dušu njegovu i odnesite je pred lice Svevišnjega !

Zasigurno će mnogi izbjeći zemaljsku osudu, neće onu trajnu, vječnu, nebesku. Na svakom je da odluči s kakvom dušom će stići pred sud Gospodnji.

Tamo više nema riječi, nema popravka, nema kajanja,  jer Bog kaže:

“Ja jesam”.

 

 

Za Hrvatsku uvijek !

Savez sa narodom.

 

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske

 

 

Visit Us On Facebook