Home » BDSH » Otvoreno pismo gos. Darka Oreča predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

Arhiva

Otvoreno pismo gos. Darka Oreča predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

Član predsjedništva Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske gos. Darko Oreč iz Australije, uputio je otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Vlade gos. Andreju Plenkoviću. Pismo prenosimo u cijelosti.

 

Andrej Plenković
Predsjednik Valde RH

e-mail: klubhdz@sabor.hr

28 veljače 2018 god.

Predmet: Vijeće za suočavanje s prošlošću

OTVORENO PISMO

Štovani,

Pišem Vam u povodu gore navedenog predmeta i Vijeća.
Naime, koliko je poznato javnosti, to vijeće je zaduženo obrazložiti, te donesti svoje mišljenje u vezi totalitarnih režima na području Republike Hrvatske.

Neću Vas zamarati objašnjenjima o JNA i četnicima jer to je već poznata tematika i činjenica da je Jugoslavija bila agresor nad Hrvatskom a tako i agresor nad Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Kosovom. Jugoslavija je poražena.

Po izjavama raznih medija, a tako i ne malog broja Saborskih zastupnika, riječ je o HOS-u i namjeri da se sruši jedan dio temelja Hrvatske suverenosti, omalovažiti Hrvatski oslobodilački domovinski rat, te proglasiti postrojbe HOS-a fašističkim postrojbama i zatim izvrši napad na same temelje države Hrvatske. Takve metode i pothvati nisu novi. Raznorazni neprjatelji Hrvatske upotrebljavaju takve metode već desetljećima, a takve metode su upotrebljavali i za vrijeme oslobodilačkog domovinskog rata protiv HOS-a i Hrvatske.

Isto tako je poznato da su postrojbe HOS-a branile integritet i suverenitet Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Postrojbe HOS-a su bile jedine postrojbe koje su branile sve spomenute države i njihovu suverenost i integritet.

Gledajući kroz imena imenovanih u spomenutom vijeću, moram Vas pitati zašto niste imenovali osobe koje su djelovale u postrojbama HOS-a, visoke dužnosnike ratnog HSP-a i one koji su stvarali i stvorili HOS..?

Ne vidim među imenovanima vijećnicima niti jednu osobu koja bi mogla predstavljati ratni HSP a tako niti postrojbe HOS-a što u krajnosti znači da možemo očekivati nekompetentnu odluku od spomenutog vijeća pošto je njihovo mišljenje negativno prema HOS-u.

Spomenuti ću jednu neosporivu činjenicu;
Tih ratnih godina aktualni predsjednik Hrvatske dr Franjo Tuđman je 1. listopada 1991. donio zapovijed koju je sam napisao, po kojoj postrojbe HOS-a ulaze u sastav zapovjedništva zbornih područja OS RH;
Razumljivo je da mnogi pozvani da odlučuju o HOS-u i znakovlju HOS-a a tako i povijesti hrvatskog pokliča “ZA DOM SPREMNI”, nisu svjesni kako se stvarala Hrvatska a još manje koji su temelji današnje Hrvatske, tako da svojom neupućenošću i nepoznavanjem temeljnih stvari djeluju štetno po Hrvatsku državu.

Napominjem  Vam da svaka negativna odluka prema HOS-u je direktni udar na temelje Hrvatske države.

Ukoliko Vas interesira kako se stvarao ratni HSP, HOS, što se događalo i kako se stvarala i branila Republika Hrvatska, onda Vam skrećem pozornost na jedine dvije osobe koje su bile nadležne meni osobno. Te osobe vas mogu više informirati od mene, a to su predsjednik ratnog HSP-a Dobroslav Paraga i čelnik za mobilizaciju HOS-a A.P.

Hvala na vašem vremenu i pažnji, te očekujem prestanak napada na postrojbe HOS-a, njihovu povijest i temelje države Hrvatske.

Za Dom Spremni!

Darko Oreč
Prijašnja dužnost
član SO (Središnjeg Odbora) ratnog HSP-a
HOS izkaznica br. 014302 (spis u MUP-u)
Povjerenik HSP-a za Australiju

Visit Us On Facebook