Prema Hrvatskoj enciklopediji, suverenitet je pojam koji označava vrhovnu i konačnu političku vlast, iznad koje, u pogledu donošenja i provođenja političkih odluka, nema više vlasti. Suverenitet je, uz stanovništvo, teritorij i pravni poredak, jedno od bitnih obilježja države. 

Ustav Republike Hrvatske (1990.) navodi, da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, koji ju vrši “izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem”

Unutarnji suverenitet znači da je država najviša vlast na svojem teritoriju, te da raspolaže moći kakvu nema nijedna druga društvena organizacija ni pojedinac. Shodno definiciji treba biti prilagođena politička vlast, što bi samo po shvaćanju definicije značilo, nacionalna strategija zemlje, domoljublje, postavljanje nacionalnih interesa i prioriteta ispred svega.

Vanjski suverenitet treba biti neovisan i ravnopravan s odnosima drugih država u EU i u ni kojem trenutku ne smije biti upitna teritorijalna cjelovitost bilo koje države članice unutar zajednice.

Na službenim stranicama Europskog parlamenta navodi se sljedeće:” Europski parlament važan je forum za političke rasprave i donošenje odluka na razini EU-a. Zastupnike u Europskom parlamentu izravno biraju glasači u svim državama članicama. Zastupnici zastupaju interese glasača pri izradi zakona EU-a, te osiguravaju da ostale institucije EU-a rade na demokratski način.
Parlament djeluje kao su zakonodavac, dijeleći s Vijećem ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavnih prijedloga, te odlučivanja o proračunu EU-a. On također nadzire rad Komisije i drugih tijela EU-a, te surađuje s nacionalnim parlamentima država EU-a, od kojih dobiva njihova mišljenja.

Prema svemu navedenom, pravila su jasna. No, procesi su drugačiji.

Neosporno je da je Republika Hrvatska dio svojeg suvereniteta svjesno žrtvovala kako bi se pridružila Europskoj uniji. Te činjenice bili smo u potpunosti svjesni. Ono na što ni u jednom trenutku nismo željeli pomisliti su sadašnji procesi slabljenja hrvatskog suvereniteta naspram globalističkog europskog.

Hrvatski narod je u krvi obranio pravo na vlastiti suverinitet i time odvajanje od bivše Socijalističke federativne Republike Jugoslavije. Stoga smo vrlo osjetljivi po pitanju bilo kakve uskrate suverenosti ili prenošenja na “europsko”, kako je to nekada bilo u bivšoj državi pod nazivnikom”Jugoslovenski”. U tekstu “Ni Pešta, ni Beč, ni Beograd, ni Bruxelles, samo Za Hrvatsku Uvijek ! očitovali smo se o hrvatskim nacionalnim interesima vezano uz vanjsku politiku, te kako dosadašnje sudjelovanje u tijelima Europske Unije nema puno elemenata izvrsnosti.

Od početnih načela Europske unije, zajednice ravnopravnih država povezanih osnovnim principima suradnje i ravnopravnosti, tradicionalno se zamjenjuju sve više otvorene globalističke direktive vladavine manjinskoga nad većinskim. Obezvrijeđivanjem braka kao zajednice žene i muškarca , obitelji, kršćanskih načela, pa preko određenih globalizacijskih anacionalnih lobija i grupacija, agresivno se krši volja naroda, da se pri tome u provedbi ne preže ni od donošenja zakonskih okvira (npr. Istanbulska konvencija) u kojima se pod krinkom sprječavanja nasilja, uvode nove terminologije i skupine ili politike prema emigrantima.

Iako je Europska unija sastavljena od ravnopravnih država članica, neke se očito smatraju ravnopravnije.
Francuski predsjednik Emmanul Macron i njemačka kancelarica Anglea Merkel tako su nedavno u Aachenu potpisali Sporazum o njemačko-francuskoj suradnji i integraciji kojim žele ojačati veze dviju zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Sporazuma je i bolja suradnja unutar EU-a, pa se tako ističe da su Njemačka i Francuska predane “učinkovitoj i snažnoj zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici, te jačanju i produbljivanju ekonomske i monetarne unije.

Iako Bruxellesu nitko od članica nije dao ovlasti, postaje sve više centar moći u kojem se EU mainstream vođen Njemačkom i Francuskom želi izdignuti iznad suvereniteta ostalih europskih država, pogotovo onih iz tzv. Istočne Europe. Svaki otpor njihovim direktivama proglašavaju anti europskim i nacionalističkim do onih inačica koje završavaju na foban i fašistički. U svojim postupcima toliko su daleko otišli da angažiraju globalističku agenciju koja navodno vrši ispitivanja i mijenja ankete hrvatskih birača u kojima ujedno rade projekcije mandata po državama članica za predstojeće izbore za Europski parlament.

Kao i Hrvatska, države poput Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Litve, Estonije i Letonije, godinama su živjele u zajednicama u kojima im je suverenost svedena na minimum. Stoga je vrlo jasno zašto upravo iz tih država u posljednje vrijeme dolaze zahtjevi kako treba “preokrenuti smjer kojim Europska unija ide godinama” i “zaustaviti projekt federalizacije i centralizacije”. Sve više čelnika stranaka iz tzv. bivše Zapadne Europe podržava ih u tom nastojanju, naglašavajući kako oni nisu euroskeptici, već “eurorealisti”.

U Hrvatskoj na izbore izlaze hrvatske stranke, za koje glasuju hrvatski državljani. Hrvatski državljani ne glasuju za globalističke europske stranke poput Europske pučke stranke, Europskih socijalista itd. u koje se hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu utapaju i nestaju. Interesi tih stranaka zasigurno nisu hrvatski nacionalni interesi. Hrvatski EU parlamentarci
postaju darovani povlasticama.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske zalagati će se i surađivati jedino sa skupinama koju čine pripadnici “euro realista”. Zahtijevati će prestanak jačanja europskog suverenitalizma i centralizma, koji nije odobren ni u jednom dokumentu ili ugovoru između država članica.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske zalagat će se da svaka država članica ima jednaki broj zastupnika u Europskom parlamentu, čime bi se uspostavio puni suverenitet i ravnopravnost svake države.

BDSH smatra kako EU mora početi funkcionirati kao zajednica suverenih država i naroda ili je neće biti. Stoga, ovi su izbori u svakom pogledu presudni i možda zadnja prilika da se krene u pravom smjeru. 

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske smatra kako o hrvatskoj suverenosti i interesima jedino može odlučivati hrvatski narod.

Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate, kao i ostale državljane Republike Hrvatske da izađu na izbore za Europski parlament i biraju HRVATSKO!

Za Hrvatsku uvijek !

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske.

Naslovna fotografija: gos. TONI HNOJČIK

Dio teksta preuzet sa:

Hrvatska enciklopedija i Europski parlament
h

Visit Us On Facebook