Prije više od dvije godine u tekstu Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske “Za Dom Spremni”, a povodom preporuka Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, napisali smo: “Dok nam standarde mahom određuju bivši pripadnici totalitarne komunističke nomenklature jugoslavenskog unitarizma, očito smo evolucijski nazadovali od vremena neandertalaca s ovih prostora u proteklih 130 000 godina”.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske zahtijevala je od institucija hrvatske države pravo na zaštitu spomena, znakovlja i obilježavanja mjesta hrvatskih stradanja, naročito likvidacija ispod najminimalnije razine humanosti.

Obzirom na novo dostupne dokumente iz vremena NDH koji su nam postali široko dostupni zalaganjem pojedinaca, a ne sustavnim istraživanjem, u tekstu pod nazivom “Na današnji dan proglašena je Nezavisna Država Hrvatska”, zatražili smo da hrvatske institucije podrže sustavno istraživanje, te objavljivanje istine.

Ništa se nije poduzelo, čak naprotiv, pa stoga nije čudno kako su danas u Sarajevu, Bleiburgu, a neki dan u Zagrebu, održali prosvjedi protiv misa zadušnica i komemoracija žrtvama Križnog puta.

Pojam “Žrtva” sam po sebi podrazumijeva nevinost. Na Križnom putu ubijane su tek rođene bebe,djeca, civili i vojnici bez suđenja, često u grupama klasičnom likvidacijom.

 Svibnj 1945., iz jedne od kolona križnog puta koja je prolazila kroz Maribor, izišla je trudnica i uz cestu rodila dječačića, svjedočila je prije više od dva desetljeća vremešna Slovenka u dokumentarcu HTV-a. Dotična je htjela rodilji priskočiti u pomoć, ali ju je u tomu onemogućio rafal iz partizanske strojnice, koji je pokosio majku i tek rođeno dijete. "Bio je divan, legenda, prava legenda", završila je tragični opis sudbine tek rođenog dječačića i njegove majke, svjedokinja tog razumu neshvatljiva čina.  Izvor: HKV
Vojnike, civile, žene i djecu, nisu birali koga će ubiti.
Fašist? Izjava Rozine Nemec o streljanju tek rođenog djeteta (od 56 min) u dokumentarnom filmu “Naličje pobjede – Bleiburg (zločin protiv čovječnosti)” “Svibanj 1945., iz jedne od kolona križnog puta koja je prolazila kroz Maribor, izišla je trudnica i uz cestu rodila dječačića, svjedočila je prije više od dva desetljeća vremešna Slovenka u dokumentarcu HTV-a. Dotična je htjela rodilji priskočiti u pomoć, ali ju je u tomu onemogućio rafal iz partizanske strojnice, koji je pokosio majku i tek rođeno dijete. “Bio je divan, legenda, prava legenda”, završila je tragični opis sudbine tek rođenog dječačića i njegove majke, svjedokinja tog razumu neshvatljiva čina.” Izvor: HKV

Dok protivnici održavanja komemorcija i misa zadušnica daju izjave koje su ispod najmanje razine ljudske humanosti i pozivaju na neke nove Bleiburge, Križne putove, a samim tim na likvidacije i zločine, hrvatsko pravosuđe i diplomacija toleriraju govor mržnje.

Policija je danas od prosvjednika čuvala katedralu Srca Isusova u Sarajevu, u kojoj se održavala misa zadušnica za žrtve Bleiburga i Križnog puta. Vjernici su morali ulaziti na zadnji ulaz, čime se konstruktivnom hrvatskom narodu u BiH uskraćuje temeljno ustavno pravo BiH, pravo na slobodu i vjeroispovijest. Isti ti propovjednicima godinama ne reagiraju na četnička okupljanja na Kozari, gdje su nepoželjni čak i uhićivani, Višegradu i brojnim mjestima u BiH na kojima se podižu spomenici četničkim vojvodama.

Nikako ne trebamo upirati prstima u druge. Prije svega, svatko od nas mora se zapitati kolika je naša osobna krivica.

Zašto dozvolimo da nam dosadašnje političke strukture koje su nas dovele do ovakvog stanja i dalje zastupaju?

Zašto spasitelje tražimo u onima koji nikada nisu imali potrebu nazočiti na bilo kojoj komemoraciji i misi zadušnici za sve hrvatske žrtve iz vremena drugog svjetskog rata, jer su kako su sami izjavili “tamburali”, NDH su nazvali “fašitičkom tvorevinom”, veličaju Tita i partizane u periodu od 1941. – 1945., a sada očito u dnevno političke svrhe imaju potrebe uz prisustvo očito naručenih novinara i kamera održavati komemoracije onima koje su donedavno svrstavali u fašističku tvorevinu?

Hrvatska ima iskrenu domoljubnu opciju, postani njezin dio.

Predsjednik Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske uz dopredsjednicu BDSH Zlatu Velat, suradnike i prijatelje, prisustvovao je 18. svibnja 2019. službenoj komemoraciji u Bleiburgu za žrtve Križnog puta.

Neka stradanje na Križnom putu bude opomena svim Hrvatima. Nestane li i ratne sreće, Hrvat se nikada više predati neće.

Za sve žrtve Križnog puta! Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske

S nama su!

Pokoj vječni daruj im Gospodine, svjetlost vječna svjetlila im, počivali u miru Božjem!

Za Dom Spremni !

Za Hrvatsku uvijek!

Visit Us On Facebook