Home » prijevremeni parlamentarni izbori 11.09.2016. » Kada sa vragom tikve sadiš o glavu ti se razbijaju !

Arhiva

Kada sa vragom tikve sadiš o glavu ti se razbijaju !

Nacija, narod, etničke manjine i njihove kulturne autonomije

Godinama sulude politike temeljene na AVNOJ-u, “antifašizmu” i izričitom jugoslavenstvu, usvojeni su mnogi zakoni koji Hrvatsku dovode u kompletni krah i libanonizaciju.
Neoliberalizam, internacionalizam i Rimska propala načela uvedeni su u Hrvatski zakon i Ustav koji štete i razdvajaju, a na kraju će srušiti Hrvatsku ukoliko se ne probudimo.

“Naši” vrli vlastodršci besprekidno uvažavaju zakone koji vode do internacionalizma i multinacionalne države kao što se dogodilo u starom Rimu, Libanonu i drugim propalim državama.
Nedavno smo mogli čuti od strane HDZ-a kako podržavaju i proglašavaju “prvog poginulog Bošnjaka” u Domovinskom oslobodilačkom ratu. U to vrijeme riječ Bošnjak nije ni postojala. Sutra ćemo imati i prvog poginulog Srbina, Mađara, Čeha, Slovaka, Jugoslavena, Talijana, Roma itd.
Prema govoru gđe Kolinde Grabar Kitarović o njezinom obilježavanju 100 godišnjice Islama u Hrvatskoj, možemo očekivati i arapsku nacionalnu manjinu u Saboru za nekoliko godina. Nadalje, razne posjete i obilježavanja raznih srpskih pisaca i književnika, te davanje važnosti tim događajima mimo onoga što bi trebale biti u sklopu etničke manjinske autonomije, dovodi do zaključka da se hrvatska kultura ruši a povijest blati i zabranjuje.
U Hrvatskoj nije problem u multikulturnosti i multietničnosti, već je problem multinacionalnost.
U jednoj državi nacionalnost pripada samo jednom narodu,  zove se Nacija – Država.
Danas je riječ o bošnjačkom narodu koji želi biti Nacionalna manjina sa svojom zastavom, himnom i garantiranim mjestom u Hrvatskom saboru kao da Hrvatska nije država, već  multinacionalna skupina država u jednom. Uz takvu formulaciju Hrvatska kao jedinstvena država neće opstati. Stoga su vladajuće garniture u tu svrhu promijenile naziv Hrvatski državni sabor u Hrvatski sabor. Same riječi Hrvatski sabor ništa nam ne govore. Postoje razni sabori, npr. Hrvatski sabor uzgajivača konja Posavca. Hrvatski Državni Sabor nema nikakve veze sa NDH već je to negiranje Hrvatske Državnosti.

Gospodin Mirsad Srebreniković (SDA) iznosi kako su Bošnjaci druga etnička manjina u Hrvatskoj. Pri tome navodi da njegova stranka NEMA dovoljno potpore kako bi imali  zastupnika u Hrvatskom saboru. Uz zagarantiranog zastupnika, gos. Mirsad traži državu u državi sa svojom posebnom himnom i zastavom.

Vrijeme je da se Hrvatska probudi iz dugog zimskog sna, postane Država jedne Nacije, Hrvata, odnosno Država Hrvatska u kojoj etničke manjine i ostali imaju sva prava na multikulturu i etničnost kao u uređenim demokratskim državama, nikako na Nacionalnost.

Stranke u Hrvatskoj moraju biti Hrvatske stranke. Žitelji Hrvatske imaju pravo kandidirati se, birati i biti birani. Moramo zaustaviti dosadašnji igrokaz u kojem nitko nije ništa a svi su sve.
Hrvatska mora uvesti Ministarstvo za pitanja etničkih manjina. Ministar postavljen od Vlade koji bi zastupao SVE etničke i kulturne manjine ( djelomično takav ustroj imamo u Ministarstvu kulture ). Time  više ne bi bilo potrebe za nacionalne odnosno nacionalističke stranke.
Bošnjačke, Srpske ili bilo koje druge stranke dokazale su da ne zastupaju interes svojih kulturnih i etničkih manjina već da zastupaju strane interese drugih država, kroz koje traže prostor stvaranje satelitskih država unutar Hrvatske. To nije demokracija u kojoj vlada narod, već je to iredentizam u kojem se dijelove Hrvatske proglašava državama u državi.

Nacionalne manjine ili većinske Nacije su ista stvar – borba za svoju vlastitu zasebnu državu te zaokruženi teritorij. Takvo isto nastojanje ne dopušta se Hrvatima već svaka pojava zdrave Hrvatske državotvornosti etiketira se kao šovinizam.

Kroz suludi koncept o multinacijama moramo se prisjetiti BiH. Iako su Hrvati dali ogroman doprinos u borbi za samostalnu BiH, nisu dobili zasluženo. Hrvatski narod u BiH nije Nacionalno priznat. “Naši” se vrli vlastodršci ne zalažu dovoljno za Nacionalni puk u BiH. Iako su Hrvati u BiH autohtoni narod, traži se da Hrvati budu samo priznati kao narod, što znači ne kao autohtona nacija, već samo etničko i kulturno priznata manjina.
Stvar je ista kada je riječ o vjerama. U Hrvatskoj postoji Makedonska pravoslavna crkva (MPC), Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) i Srpska pravoslavna crkva (SPC). Pravoslavcima Hrvatima iako je priznata u Europi, u Hrvatskoj se ne dozvoljava registracija Hrvatske pravoslavne crkve (HPC). HPC se odmah napada kao NDH-zija, šovinizam i fašizam.
Formula koju gospodin Mirsad Srebreniković nudi Hrvatskoj značila bi da Hrvati u BiH trebaju imati najmanje 50% BiH a kada je riječ o Srbiji onda bi Hrvati trebali vladati Srbijom jer da nije bilo Hrvata i da nismo porazili Jugo armiju i četničke horde sigurno ne bi došlo do države Srbije.
Po takvoj formuli Hrvatska bi trebala imati 30% Slovenije, cjelovitu Hrvatsku, 50% BiH i cjelovitu Srbiju jer Hrvatski branitelj je ostvario sve to i na kraju eliminirao velikosrpsku agresiju a time i okončao rat.

 

karta

Fotografija: prikaz područja koja su oslobodili Hrvati po ključu Mirsada Srebrenikovića

 

Hrvatska se pod hitno mora probuditi i srediti političko stanje kako bi došlo do stabilnosti države, jedinstvene države Hrvatske… Hrvatski Dragovoljci, Branitelji i Domoljubi su oslobodili Hrvatsku, svi smo bili pod jednim stijegom, Hrvatskim stijegom. Vrijeme je da Branitelji i Domoljubi ponovo uzmu svoju sudbinu u svoje ruke.  Kažite DOSTA. DOSTA vladajućoj oligarhiji koja je uspjela Hrvatsku dovesti do ekonomskog i političkog kraha. Prilika Vam se pruža već za koji dan na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Zalažemo se za jednu Naciju, jednu i jedinstvenu Državu Hrvatsku!

Darko Oreč
Dopredsjednik
BDSH – Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske.

Visit Us On Facebook