BDSH ISELJENIŠTVO

BDSH-“DOMOLJUB” u iseljeništvu (dijaspori) je zajednica Hrvatskog naroda (Udruga) i kao takva temelji svoje djelovanje na zastupanju Hrvatskog naroda u zemlji u kojoj se nalazi, univerzalnim vrijednostima, slobodi, demokraciji i domoljublju. BDSH želi oblikovati javni život u službi svih Hrvata gdje god je to potreba. Zajednica nastupa i kao politička snaga svojim direktnim involviranjem te doprinosi kreiranju političke sfere u Republici Hrvatskoj! Temelji se na vrijednostima i iskustvenim temeljima univerzalne kršćanske baštine uzajamnosti, solidarnosti, obazrivosti, slobode, pravičnosti, snošljivosti, uvažavanju posebnosti i pluralizma.

BDSH-“DOMOLJUB”-a uzima u obzir iskustva i interese širokih društvenih slojeva. BDSH-a se oslanja na povijesna iskustva i tradicionalne vrijednosti te promiče ideju slobodnog društva pojedinaca kao i slobodnog i društveno odgovornog gospodarstva. BDSH-a štiti ponos i integritet svih Hrvata,Hrvatskih branitelja i domoljuba gdje god se nalazili.

Funkcija i prioritet udruge BDSH-“DOMOLJUB” u iseljeništvu (odnosno: Hrvatskih zajednica izvan Domovine) je sjedinjenje hrvatskog nacionalnog bića u jednu cijelinu, u državama, pokrajinama, gradovima i gdje god se za to ukaže potreba!
Svaka međunarodna grana udruge BDSH-“DOMOLJUB” radi sinergično jedna s drugom u cilju međusobne potpore, suradnje ostvarenje ciljeva i umrežavanja svih Hrvata diljem svijeta!

BDSH-“DOMOLJUB” je institucija, alat i servis Hrvatskog iseljeništva koja participativno djeluje prema matici Hrvatskoj na vise načina, poglavito političkom, pravnom, edukativnom (obrazovnom), lobističkom i diplomatskom te u smislu poveznice i potpore u oba smijera dijelovanja! Povezana je sa sestrinskom organizacijom BDSH koja djeluje u Republici Hrvatskoj, jer u prošlosti se pokazalo da ni jedna slična organizacija NIJE funkcionirala na taj način, NISU bili poveznica iseljenoj Hrvatskoj sa njenom maticom Republikom Hrvatskom, makar su neki prvobitni pokušaji bili zamišljeni kao takvi a otišli su u sasvim drugom smjeru!

Cilj BDSH-“DOMOLJUB” je uključivanje i poticanje prvenstveno mladih Hrvata za aktivno uključivanje u rad na svim političkim, ekonomskim, socijalnim, znanstvenim i volonterskim područjima kako bi se olakšao status Hrvata u inozemnoj zajednici u kojoj žive i pridonijelo poboljšanju uvijeta života Hrvatskog naroda u matici Hrvatskoj!

BDSH – “DOMOLJUB” poziva sve istinske branitelje i domoljube, priključite nam se.

Naročito molimo mlade i obrazovane Hrvatice i Hrvate.

BDSH će Vam otvoriti svoja vrata,svojim radom kroz sustav mijenjate i osigurate bolje sutra .
Za Vaše bolje sutra u Domovini Hrvatskoj I iseljenistvu……………..

PRIHVATI IZAZOV!

ZA HRVATSKU UVIJEK!

Visit Us On Facebook