Predsjednik BDSH gos. Darko Oreč (lijevo na slici) 1991. godine stavio se na raspolaganje obrani Republike Hrvatske u sastavu HOS-a.

Prije oslobodilačkog Domovinskog rata Darko je bio član hrvatskih pokreta u Iseljeništvu već sa sedamanest godina starosti ( HOP, HDP, HSP 1861 član središnjeg odbora i povjerenik za Australiju). Inicijator je mnogih poduhvata za hrvatsku slobodu, lobirao je u stranim državama, Amnesty international i UN-gdje je dokazivao zlostavljanje Hrvata pod Titovom tiranijom. Inicijator je potpore hrvatskim političkim zatvorenicima o kojima je pisao u mnogim hrvatskim iseljeničkim medijima. Lobirao u stranim državama i vladama tražeći bezuvjetno puštanje na slobodu hrvatskih političkih zatvorenika, prestanak progona hrvatskih intelektualaca i nacionalno svjesnih Hrvata poput Vlade Gotovca, Marka Veselice, Dobroslava Paragu i mnogih drugih.

Sudjelovao je u raznim procesima za demokratizaciju Hrvatske, na press konferencijama i sjednicama DEHOS-a koje su organizirane od strane hrvatskih disidenata u Domovini. Osiguravao je mnogo poznatih osoba iz javnog života, državnika i presjednika država uključujući pratnju američkog predsjednika Bill Clintona za vrijeme njegove turneje u Australiji. Vodio je mnogo poslovnih projekta i delegacija u svijetu.

Vodio je prvi Hrvatski počasni vojni vod u ime hrvatskih branitelja u Australiji.

Za Hrvatsku Uvijek, Za Dom Spremni !

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske.

Visit Us On Facebook