Na prvom redovnom izbornom Saboru stranke za novog predsjednika stranke izabran je gos. Darko Oreč.

Nakon zaprimljenog rješenje Državne Uprave kojim je potvrđeno da su na Saboru stranke poštovana sva pravila i norme, sazvana je sjednica Glavnog odbora na kojoj se novi Predsjednik obratio vodstvu stranke i između ostalog rekao:

“Uvjeren sam da smo prva stranka u RH koja je u svojoj kratkoj povijesti doživjela tolike napade, a još uvijek smo na političkoj sceni. Za ovim stolom danas sjedimo zahvaljujući zalaganju svih dužnosnika stranke, posebno dosadašnje predsjednice stranke gđe Zlate Velat. Naš smjer nije stranački, već domoljubni. Naša platforma je jedinstven cilj. Nikome ne smije biti cilj ime koje će ući u Sabor ili Vladu, već napredak Hrvatske. Danas smo u EU, imamo dosta dobrih strana kao država, ali i puno, puno loših. Državno vodstvo nema sposobnosti raditi na dobrobiti hrvatskog naroda. Naše stranačko vodstvo ima veliko ratno iskustvo i vrlo dobro zna za kakvu Hrvatsku smo se borili. Trenutno nam je prioritet povezati Hrvate iz cijeloga svijeta i sa svima njima se izboriti za bolju i pravedniju Hrvatsku. Moramo biti svjesni da ćemo imati velikih problema sa osobama koje ne žele da se otvore arhivi i provede lustracija, jer ti isti više ne bi mogli prosperirati, a mi kao stranka se upravo za to zalažemo.”

 

Darko Oreč rođen je 23. kolovoza 1962. u Đurđenovcu (Slavonija). Obitelj Oreč je iselila iz Domovine 1969. godine. Školovanje je završio u Australiji gdje je diplomirao na nekretninama i pravu nekretnina. Pohađao je filozofiju, psihologiju i politiku na Australskom sveučilištu Sydney University.

Govori hrvatski, engleski, francuski i razumije arapski jezik. Darko se odlučio vratiti u Domovinu sa iskustvom iz Australskih vojnih specijalnih jedinica „Komandosi“. 1991. godine stavio se na raspolaganje obrani Republike Hrvatske u sastavu oružanih snaga RH vojnom sustavu HOS-a.

Prije oslobodilačkog Domovinskog rata Darko je vodio Hrvatske pokrete u Iseljeništvu već od svoje 17. godine starosti ( HOP, HDP, HSP 1861 član središnjeg odbora i povjerenik za Australiju).

Inicijator je mnogih poduhvata za Hrvatsku slobodu, lobirao u stranim državama, amnesty international i UN-gdje je dokazivao zlostavljanje Hrvata pod Titovom tiranijom.

Inicijator je potpore Hrvatskim političkim zatvorenicima o kojima je pisao u mnogim hrvatskim iseljeničkim medijima.

Lobirao u stranim državama i vladama tražeći bezuvjetno puštanje na slobodu hrvatskih političkih zatvorenika i prestanak progona hrvatskih intelektualaca i nacionalno svjesnih Hrvata poput Vlade Gotovca, Marka Veselice, Dobroslava Parage i mnogih drugih. Sudjelovao je u raznim procesima za demokratizaciju Hrvatske uz mnoge Hrvate u Domovini, te na press konferencijama i sjednicama DEHOS-a koje su organizirane od strane hrvatskih disidenata u Domovini.

Predsjedništvo BDSH-a

Savez sa narodom.

 

Za Hrvatsku uvijek !

Visit Us On Facebook