Obavijest članovima Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske (BDSH):

Nakon rješenja Visokog upravnog suda od 23. 05. 2019. godine, kojom se odbija žalba Ivana Marenića iz Križa, protiv tuženika Ministarstva uprave Republike Hrvatske uz sudjelovanje Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske, radi upisa promjene osobe ovlaštene za zastupanje, Statuta članova upravnog tijela u Registar političkih stranaka Hrvatske, još jedan sudski postupak protiv čelnika Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske je okončan.

Županijski sud u Bjelovaru 12. 03. 2020. donio je punomoćno rješenje kojim se potvrđuje oslobađajuća presuda za dužnosnike Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske, Ivicu Brletića, Damira Polanščaka i Marijanu Bošnjak donesenu 14. 01. 2019. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Link na presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Presuda-županijskog-suda

Iako su od samog početka postupka tuženi izjavljivali kako nisu učinili djelo koje im se stavlja na teret, iako tužitelji kroz samu tužbu, nadasve ni kasnije u postupku, ni u jednom trenutku nisu potkrijepili svoje navode, dostavili bilo kakav suvisli dokaz ( osim loše urađene navodne fotokopije objava sa Fb-ka ), sudski postupak trajao je skoro 5 godina. Kroz cijeli sudski postupak vidljivo je koliko je trenutni pravosudni sustav u Republici Hrvatskoj nedjelotvoran, spor, podložan odugovlačenju, doveden do stanja apsurda, čak i od strane tužitelja, koja suprotnu stranu dovodi u nezavidno iscrpljujuće stanje, odgoda rasprava, izvanparničkih rasprava, pa i kretanja sudskog postupka od samog početka.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske, zalaže se za hitnu reformu pravosuđa.

Općinski kazneni sud u Zagrebu dana 04. 11. 2015. zaprimio je privatnu tužbu (od kako su u tužbi naveli dužnosnika i članova) Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske: Link na tužbu

 1. Blaž Držaić
 2. Pave Barić
 3. Krešimir Kalin
 4. Zoran Vukomanović
 5. Adam Bajac
 6. Brbot Željko
 7. Marenić Ivan
 8. Božena Rorzecer

protiv dužnosnika BDSH

 1. Ivice Brletića
 2. Damira Polanščaka
 3. Marijane Bošnjak
 4. nepoznatog počinitelja(prema saznanjima drugo okrivljeni Polanščak-uređuje elektroničku stranicu stranke i radni tim koji čine predsjednica Zlata Velat, zamjenik predsjednice Branko Ćaćić, dopredsjednik BDSH Ivan Kolenc, te prvo okrivljeni dopredsjednik BDSH

da su u vremenu od 10. 10. 2015. do 18. 10. 2015. putem računalnog sustava prenosili neistinite tvrdnje protiv privatnih tužitelja, te počinili kazneno djelo iz čl. 149 st 1. i 2. Kaznenog zakona (KZ) kažnjivo po čl 149. st 2.

Nakon očitovanja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu (OKSZ), tužitelji su podnijeli ispravak tužbe koji je OKZS zaprimio 26. 11. 2015. protiv:

 1. Ivice Brletića
 2. Damira Polanščaka
 3. Marijane Bošnjak
 4. Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske
 5. Zlate Velat

Općinski kazneni sud je po Rješenju od 08. 12. 2015. odbacio kaznenu prijavu protiv IV i V okrivljenika. Link na rješenja suda i ponovljenu tužbu.

Prva rasprava održana je tek 26. 01. 2017.

Neopravdanim neodazivanjem dijela tužitelja na raspravu, OPSZ je odbacio njihovu tužbu. Zbog čestih pojedinačnih izostanaka tužitelja koji su često bili “opravdani zdravstvenim tegobama”, protokolima liječnika sa hitnog prijema dan prije ili na sami dan rasprave, u kojima se kao terapija navodi andol, do situacija da je Općinski kazneni sud u Zagrebu za prvim tužiteljem, zbog konstantnog ne primitka poziva i neodazivanja na rasprave morao raspisati terensku provjeru njegove adrese. Začuđuju zakonske odredbe koji sudovi moraju poštivati zbog nedolaska stranaka na sud, unatoč zakonski primljenom pozivu ili dolasku osoba na sud kada nisu pozvani. Zar nekoliko policijskih uprava mora trošiti resurse koji mi svi plaćamo kako bi mjesecima tražili ( ovo je vrlo bitno) ne tuženika, nego tužitelja, ustanovili njegovo prebivalište i obavijestili ga da mora pristupiti sudu ? Zanimljiva su i pismena izmjena svjedočenja od strane svjedoka optužbe koje su dali pred sudom na usmenom svjedočenju, itd.

Kroz dokazni postupak tuženika neupitno je dokazano kroz neosporive dokaze, što su tužitelji i njihovi svjedok priznali , kako su pojedini tužitelji (minimalno u dva slučaja) zaprimili od članova gotovinu sa svrhom plaćanja članarine, koju nisu uplatili u blagajnu ili račun stranke BDSH. Neosporno je kako su pojedini tužitelji radili protiv interesa stranke, bilo je i zatajenja pravomoćne kaznene presude. Ostali navodi iz tužbe pobijene su u rješenju Visokog upravnog suda od 23. 05. 2019.

Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske

Za Hrvatsku uvijek!

Visit Us On Facebook