JAVNO PRIOPĆENJE!

10. rujna 2019.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić,
Republika Hrvatska
Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA)

Savska cesta 39/1, 10000 Zagreb, Hrvatska
informiranje@soa.hr

Predmet: Kandidacija za Predsjednika(ce) Republike Hrvatske

Poštovani gosp. Markić!

Povodom kandidacije za Predsjednika/cu Republike Hrvatske, preko ovog otvorenog dopisa i zahtjeva tražim osobno, a također pozivam i sve kandidate za predsjednika/cu RH da dobrovoljno i javno podastru zahtjeve vašoj agenciji, te da ista javno za sve spomenute kandidate hrvatskoj javnosti izloži sigurosne informacije koje sadrže sljedeće:

Političke i druge djelatnosti prije Domovinskog oslobodilačkog rata.
Djelovanje osobe za vrijeme Domovinskog oslobodilačkog rata.
Djelovanje osobe poslije Domovinskog oslobodilačkog rata sve do današnjeg dana.
Nadam se da će Vaše izvješće biti dovoljno duboko i široko i da će sadržavati djelatnosti ili suradnju kandidata u smjeru suradnje direktno ili indirektno sa raznim obavještajnim službama SOA-e, a također i drugim agencijama (domaćim i stranim), uključujući djelovanje ili sudjelovanje sa bilo kakvim aktivnostima osobno, uz grupe ili grupacije koje su djelovale protiv uspostave i nakon uspostave suvereniteta RH.
Informaciju je li osoba djelovala ili još uvijek djeluje protiv interesa integriteta Hrvatske države i održava li kontakte s drugim obavještajnim službama Hrvatske ili van nje.
Izvještaj o supruzi/suprugu ili partneru kandidata predsjednika/ce za RH.
Kao što Vam je poznato, predsjednik RH ima obvezu surađivati i usmjeravati rad sigurosnih službi sa ciljem sigurnosti integriteta RH. Imenovanje uz konzultaciju čelnika sigurnosno-obavještajnih službi (SOA-e i VSOA-a) a isto tako je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH.

Hrvatska javnost, obavještajne službe i Oružane snage RH imaju pravo i dužnost djelovati u cilju surgurnosti Republike Hrvatske.

Putem ovog javnog dopisa pozivam sve kandidate za predsjednika/cu RH da na isti način stave sve informacije koje SOA i druge Hrvatske obavještajne službe posjeduju o njima osobno i njihovoj užoj obitelji na raspolaganje Hrvatskoj javnosti.
Nadam se da će ovaj zahtjev podržati svi predsjednički kandidati i da će Vaša agencija predočiti sve informacije o istima i njihovoj užoj obitelji u jednom paketu i to što prije kako bi Hrvatski integritet i sigurnost bila poštovana, a Hrvatski glasači informirani.

Darko Oreč
OIB: 17207628401
Kadidat za Predsjednika RH (2019-2020)


Predsjednik braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske,

Za Hrvatsku uvijek!

Visit Us On Facebook